"Λυπάμαι και ντρέπομαι" του Χρ. Κορδώνη

Χωρίς υπαλλήλους, χωρίς πιστώσεις και χωρίς μελέτη προβολής εξακολουθεί να λειτουργεί το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Λέσβου. Αυτό ομολόγησε για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Χρήστος Κορδώνης, απαντώντας σε ερώτηση της Ανθούλας Βαμβουρέλλη, σχετικά με τη μελέτη τουριστικής προβολής προϋπολογισμού 175 χιλιάδων ευρώ, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επιλογής αναδόχου.

Ο «Δ» τους προηγούμενους μήνες έχει αναφερθεί με εκτενή ρεπορτάζ στο θέμα της μελέτης που θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και έχει σχεδιαστεί, ώστε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και στρατηγικού σχεδιασμού στον τουρισμό. Δυστυχώς, αν και ο τίτλος του έργου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος δεν έχει μπει ακόμη σε τροχιά υλοποίησης παρά το γεγονός ότι η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη ο Χρ. Κορδώνης, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου, όμως, πρόσθεσε, αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΛΥΠΑΜΑΙ

«Θλίβομαι και λυπάμαι για το γεγονός ότι 8 μήνες αφότου ξεκίνησαν οι διαδικασίες, ο διαγωνισμός αυτός δεν ολοκληρώθηκε. Βέβαια με διαβεβαίωσε πριν από λίγο η υπεύθυνη της επιτροπής, ότι είναι θέμα ημερών. Όταν ανέλαβα αυτή τη θέση, ήμουν σίγουρος ότι η συγκεκριμένη μελέτη, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα με βοηθήσει. Δυστυχώς, όμως, ακόμη τα χέρια μου είναι δεμένα.

Λυπάμαι και ντρέπομαι που δεν έχουμε τη δυνατότητα σήμερα ούτε τα γραφεία πληροφόρησης της Μήθυμνας και της Ερεσού να στελεχώσουμε, ενώ το γραφείο Τουρισμού της Μυτιλήνης λειτουργεί με τις φιλότιμες προσπάθειες εθελοντών. Ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσω το δρόμο της παραίτησης, αφού η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να μου παραχωρήσει έστω και έναν υπάλληλο. Παρολ αυτά, συνεχίζω να προσφέρω, με τις πενιχρές δυνάμεις μου και παλεύω όπως μπορώ.

Κατά την άποψή μου, ο μόνος τρόπος να αναπτυχθεί ο τουρισμός σε τούτο τον τόπο είναι η δημιουργία μιας εταιρείας, με τη συνεργασία όλων των φορέων».
Σχολιάζοντας σε δήλωσή της στο «Δ» τις αναφορές του Χρ. Κορδώνη για την έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, η πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος πλέον, Ταξιαρχούλα Πνακά, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η ίδια είχε προτείνει στις αρχές της θητείας της, με εμπεριστατωμένη εισήγηση, την τοποθέτηση 2-3 εξειδικευμένων υπαλλήλων στο γραφείο Τουρισμού, προκειμένου να κινηθεί η «μηχανή» και να προχωρήσουν κάποιες σημαντικές ενέργειες, κάτι που απέρριψαν ο Δήμαρχος και οι στενοί συνεργάτες του, ανάμεσά τους και ο Χρ. Κορδώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου Λέσβου, να σώσει τον τουρισμό του νησιού. «Τώρα ο ίδιος ο Χρ. Κορδώνης, αναγνωρίζει το πρόβλημα και κατανοεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς υπαλλήλους. Είναι, όμως, αργά».

πηγή: Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ"